• DCIM100GOPROGOPR2701.

  • DCIM100GOPROGOPR2765.

  • DCIM100GOPROGOPR2745.

Totaalontwerp en inrichting van een nieuwbouwwoning te Merchtem.

De klant heeft ons van bij het moment dat de ruwbouw er stond betrokken bij het ontwerp van de van de verdere inrichting.

Een originele, moderne, ‘warme’ en kwalitatieve woning waren 4 pijlers die doorheen het ontwerp van de inrichting/meubilair aan de basis lagen.

De leefruimte, de keuken en de bureau bevinden zich rond een centrale, exterieure patio. Plangewijs is er een afbakening qua ruimtelijkheid, toch wanneer je in één van de ruimtes staat heb je een open plan gevoel.

Wit en zwart zijn tijdloos maar missen vaak het warme gevoel dat van een huis een ‘thuis’ maakt. Hout heeft een warm karakter en werd het derde accent doorheen het meubilair van de woning.

De keuken werd uitgevoerd in hoogwaardige laminaat en eiken fineer. Een zwarte dekton werd gebruikt als werkblad. Dekton heeft als eigenschappen dat het krasbestendig, hittebestendig en vlekbestendig is.

De twee in het vlak liggende schuifdeuren van de haardwand zijn opgebouwd uit eiken fineer vlakken die variëren qua richting van de nerven. Achter deze deuren schuilt de tv, het geluidssysteem, berging en de bar. Het zwarte interieur van de kast versterkt het warme gevoel van het eiken fineer.

De witte laminaat van de kasten in de bureau vormen het verlengde van de keuken. Het bureaublad werd uitgevoerd in hezelfde eiken fineer als de wand in de leefruimte. Wat voor een uniformiteit zorgt tussen deze verschillende ruimtes.

Ook de dressing op het eerste verdiep werd uitgevoerd in dezelfde witte laminaat en werd voorzien van een op maat gemaakte indeling (legplanken, schuiven en kleerkastbuizen).
Voor het meubel in de badkamer werd in plaats van het fineer gekozen voor een laminaat met een houtprint. Deze laminaat is gebruiks- en onderhoudsvriendelijker in een vochtige ruimte.